Blog

Kriminalistický a expertízny ústav PZ: Každý podpis je individuálnym prejavom podpisového správania danej osoby

29.02.2024

Ako písmoznalci podpisy skúmajú a čo z podpisu dokážu vyčítať. Na otázky odpovedá expertka oddelenia mjr. Mgr. Barbora Geistová Čakovská, PhD.

Kriminalistický a expertízny ústav PZ: Digitálne podpisy skúmame od roku 2012

26.01.2024

Digitálne podpisovanie sa rýchlo stáva novou normou nielen v podnikaní, ale aj v rámci bežnej administratívy. Čo je to vlastne DVP a môžeme si byť istí, že je bezpečný?

6 trendov a predikcií v digitálnej transformácii a riadení firiem na rok 2024

02.01.2024

V roku 2024 sa firmy budú musieť prispôsobiť rýchlym zmenám v technológiách, ktoré akceleruje nasadzovanie umelej inteligencie (AI), a čoho následkom budú dynamicky sa meniace okolnosti na trhu a rastúce požiadavky zákazníkov.

5 digitálnych trendov v zdravotníctve a med-techu na rok 2024

02.01.2024

Zdravotníctvo bude naďalej prechádzať dynamickou digitálnou transformáciou aj v roku 2024. Tento vývoj je ovplyvnený niekoľkými kľúčovými faktormi medzi ktoré patrí rýchly pokrok v technologických inováciách, zmeny v demografii, rastúci dôraz na účinnosť a bezpečnosť zdravotnej starostlivosti ako aj zmeny v očakávaniach pacientov.

7 strategických trendov v digitalizácii a automatizácii výroby na 2024

12.12.2023

V súčasnom priemyselnom prostredí je dôležité pochopiť, že trendy v oblasti výroby a automatizácie sú hnacími silami zmien, ktoré sú reakciou na rôzne globálne výzvy a technologický pokrok pre rok 2024.

Top 7 trendov v logistike na rok 2024: Ako AI transformuje sklady

01.12.2023

S príchodom roku 2024 sa otvárajú nové horizonty pre podniky v oblasti skladovania a logistiky. Zásadnú úlohu v tomto vývoji zohráva umelá inteligencia (AI), ktorá sa stáva nielen inovátorom, ale aj základným pilierom pre efektívnejšie a inteligentnejšie riadenie skladových procesov.

Ako skrotiť chaos vo firemných dokumentoch

10.10.2023

V každej firmy vznikajú nedorozumenia s dokumentami. Ak sa vám zdá, že ste v práci neustále zavalení haldami dokumentov, e-mailov, prezentácií a rôznych digitálnych materiálov, potom je veľmi pravdepodobné, že ste sa ocitli uprostred chaosu obsahu.

6 najčastejších znakov ako spoznáte, že váš firemný softvér je už zastaralý

27.09.2023

Zistite, či nepoužívate zastaraný softvér. Má to významný vplyv na produktivitu a bezpečnosť organizácie, a preto je dôležité zvážiť jeho nahradenie, pokiaľ sa stretávame s problémami nekompatibility s modernými systémami, výzvami integrácie cloudu, nedostatkom mobilnej kompatibility, problémami s API a integráciou tretích strán, ako aj zvýšenými nákladmi na podporu a prestoje.

4 spôsoby ako zlepšiť maloobchodnú logistiku

27.09.2023

Aby maloobchodné podniky dokázali prežiť a prosperovať v tomto dynamickom prostredí, je nevyhnutné mať efektívne logistické a spoľahlivé zásobovacie procesy.

Master Data Management (MDM): Ako správne optimalizovať kvalitu dát

11.07.2023

Ako maximalizovať efektivitu dát a zabezpečiť spoľahlivosť rozhodovacích procesov v podniku.

5 dôvodov prečo by ste nemali odkladať digitalizáciu výroby

15.06.2023

Prečo odkladanie digitálnej transformácie môže vašu výrobu stať viac, ako si myslíte.

Ako pripraviť správnu podnikovú stratégiu riešenia bezpečnostných incidentov

26.05.2023

Vo svete, kde je kybernetická hrozba neoddeliteľnou súčasťou podnikania, je správna stratégia riešenia bezpečnostných incidentov nenahraditeľná. Zistite, ako sa môže vaša organizácia účinne pripraviť, reagovať a zvládnuť kybernetické útoky, minimalizovať ich dopad a chrániť svoju reputáciu.