Keď hračky chytia do rúk dospelí

11.04.2016

Keď hračky chytia do rúk dospelíMuži sú z Marsu a ženy sú z Venuše. Takto zjednodušene sa mnohokrát vysvetľuje rozdielne vnímanie vecí medzi pohlaviami. Veď celé to začína už v detstve.

Ak má Kinect a hernú konzolu Xbox k dispozícii dievča, pravdepodobne ho využije ako svoju osobnú fitness trénerku, prípadne ako osobnú učiteľku tanca. Chlapci sú skôr akčnejší a dajú prednosť niečomu bojovému alebo strategickej hre. A ako to vyzerá, keď hračky zoberú do rúk dospelí?

Keď pred vyše piatimi rokmi Microsoft uvádzal na trh Kinect pre hernú konzolu Xbox, výrobcov pravdepodobne, nenapadlo, že toto zariadenie bude raz súčasťou výrobnej linky...

Ovládanie výroby gestami - EMANSKinect tu slúži na odsúhlasovanie výrobných úkonov pri manipulácii s citlivými komponentmi vo výrobe. Toto využitie je zaujímavé obzvlášť v náročnom segmente automotive, kde je v prípade akéhokoľvek prídavného zariadenia v blízkosti možné riziko poškodenia komponentov či nástrojov.

Práve využitie Kinectu umožňuje ovládanie výroby na diaľku gestami. Tento nový prístup k „tradičnému“ spôsobu ovládania montážnych liniek bol už úspešne nasadený na Slovensku, kde sa Kinect využíva na rozpoznávanie pohybu pracovníka vo výrobe.

Celý článok si môžete prečítať v ATP Journal 2016/4. Alebo si prečítajte ďalšie možnosti využitia Kinectu vo výrobe.