S baterkou a po kolenách? Tak sa už merače nekontrolujú

08.12.2015

Kontrola meračov PoschodochKolegynka z vedľajšej kancelárie býva už pravidelne celkom "nahlas rozčarovaná" zo svojho muža, ktorý každú sobotu poobede zapisuje stav teplej vody a plynu. A vlastne asi všetkého, čo sa v byte spotrebovať dá. 

Všetky čísla pekne zapisuje do tabuľky a keď je náhodou spotreba o niečo vyššia, ako bežný priemer toho obdobia, snaží sa vyvodiť dôsledky. A nadôvažok pravidelne reklamuje vyúčtovania, ktoré mu nesedia s jeho notesom... 

My nemusíme zapisovať

My to máme trošku inak. Môj manžel je síce tiež taký domáci ekonóm, a stráži si spotreby energií.  Hlavne teraz, keď sa už vo veľkom v byte kúri.

Ale všetko robí cez internet. Nemusí nič zapisovať, stačí ak sa prihlási na www.poschodoch.sk a tam si to všetko nájde. 

Žiadne odpisovanie spotreby s baterkou

Ani náš odpočtár už nenosí žiadne hárky na zapisovanie, podpisovanie, odpisovanie čísel s baterkou (niekedy aj chybné). Príde si len tak mobilným telefónom, kde má stiahnutú aplikáciu a jednoducho čísla zapíše do zadaných „okienok“ elektornického formulára.

Odpočty POSCHODOCH

A potom ešte cvak 

Merač hneď aj odfotí a my túto fotku potom nájdeme na našom www.poschodoch.sk. Je to proste dokonalá kontrola. Ak treba reklamovať vyúčtovnanie, všetko je zdokumentované, nie je o čom polemizovať. 

Chodí nám to SMSkou

Manžel minule odpočtárovi nahlásil e-mail a telefónne číslo a tak mu odvtedy všetky odpočty hneď naskočia aj vo forme sms a e-mailu. 

Na kolená už len pri inej príležitosti:)

Som teda spomenula tej mojej rozhorčenej kolegynke. Hneď sa chytila za hlavu, že o tom mala vedieť skôr. By si tak ušetrila každosobotné manželove horekovanie nad číslami a nemusela by počúvať ani jeho stonanie, že ho bolia kolená pri odpisovaní meračov... 

POSCHODOCH video

Mať odpočítané hodnoty a fotografie meračov, ktoré sa ukladajú elektronicky priamo do vyúčtovania hneď po odčítaní, má naozaj výhody. Stačí si otvoriť svoje www.poschodoch.sk.

Vy nemáte svoj účet? Spýtajte sa správcu vášho bytu. 

Celý článok si môžete prečítať na portáli o rodine a bývaní: www.rodinka.sk.