Aké mobilné zariadenia sú vhodné do terénu?

03.07.2015

Tomáš Klimeš, Product Sales Manager ANASOFT

Dennodenne prichádzame do styku s mobilnými zariadeniami. Či už sú to bežné mobilné telefóny, šikovné smartfóny, tablety. Vybrať však presne to správne zariadenie pre nás, môže byť niekedy poriadna fuška...

Tablet prešiel náročným testomPredstavte si, že pracujete ako servisný technik, ktorý chodí ku svojim zákazníkom priamo do terénu. Ak opravujete pračky, či umývačky, pravdepodobne prídete ku zákazníkovi domov. Ale čo ak sa predmet vášho servisu vyskytuje na stavenisku, prípadne iných prašných miestach? Prach a piesok môžu vaše zariadenie poriadne potrápiť. Iste, na trhu je množstvo ochranných obalov, ktoré dobre ochránia mobilné zariadenia pred poveternostnými vplyvmi, či nečistotami. Keď však budete v takomto prostredí potrebovať zariadenie použiť, nepomôže vám ho ochrániť ani ten najkvalitnejší batoh, či obal.

Tu je na mieste otázka: Ktoré zariadenia sú schopné v takomto prostredí fungovať a neohrozene plniť svojmu majiteľovi službu?

 

Možno jeden malý tip pre vás: pozrite si krátke video s testom mobilného zariadenia a budete prekvapení, čo všetko zvládlo.

Z uvedeného testu vyplýva, že takéto zariadenie je vhodné aj do terénu. Spojenie tabletu s riešením digitálneho podpisu umožňuje eliminovať papierové preberacie protokoly aj v náročnom prašnom prostredí – tam, kde je papier ľahko zničiteľný a údaje na ňom tak nečitateľné (stavenisko, ťažobný priemysel), prípadne vo výrazne znečistenom prostredí (inštalatéri, či servisní technici pri údržbe strojov, potrubí...).

Firmy môžu profitovať z cudzích produktov

Šikovné firmy vedia, ako môžu služby spojené s mobilnými telefónmi využiť v prospech vlastného zisku, aj keď v tejto branži nepodnikajú. Uvediem príklad z bežného života. Idete po meste a máte chuť na kávu, či na malé občerstvenie. Batéria vášho mobilného zariadenia vám už hlási kritické hodnoty blížiace sa k nule a to napriek tomu, že zariadenie máte v šetriacom režime. Akú kaviareň, či zariadenie pre rýchle občerstvenie si vyberiete? Prvé, ktoré budete mať po ruke alebo pôjdete cielene do takého, ktoré svojim zákazníkom umožňuje bezdrôtové nabíjanie? Myslím, že pre väčšinu je odpoveď na túto otázku jasná. Pri pokojnom vychutnávaní kávy alebo dobrom občerstvení sa batéria vášho mobilu zatiaľ nabije.

Nie je to však úplne také jednoduché. Na to, aby ste mohli bezdrôtové nabíjanie využívať, je potrebné mať mobilné zariadenie, ktoré takúto vlastnosť podporuje. Ale to už je ďalšia téma.

Zaujala vás možnosť eliminácie papiera v procese potvrdzovania preberacích protokolov, či protokolov o vykonaní servisných prác?