Jaké mobilní zařízení jsou vhodné do terénu?

03.07.2015

Tomáš Klimeš, Product Sales Manager ANASOFT

Dennodenně přicházíme do styku s mobilními zařízeními. Ať už jsou to běžné mobilní telefony, chytré smartphony, tablety. Vybrat však přesně to správné zařízení pro nás, může být někdy pořádná fuška ...

Tablet prešiel náročným testomPredstavte si, že pracujete jako servisní technik, který chodí ke svým zákazníkům přímo do terénu. Pokud opravujete pračky, pravděpodobně přijedete ke zákazníkovi domů. Ale co když se předmět vašeho servisu vyskytuje na staveništi, případně jiných prašných místech? Prach a písek mohou vaše zařízení pořádně potrápit. Jistě, na trhu je množství ochranných obalů, které dobře ochrání mobilní zařízení před pověternostními vlivy, či nečistotami. Když však budete v takovém prostředí potřebovat zařízení použít, nepomůže vám ho ochránit ani ten nejkvalitnější batoh, neboli obal.

Zde je na místě otázka: Která zařízení jsou schopna v takovém prostředí fungovat a neohroženě plnit svému majiteli službu?

Možná jeden malý tip pro vás: Zde krátké video s testem mobilního zařízení. Budete překvapeni, co všechno zvládlo.

Z uvedeného testu vyplývá, že takové zařízení je vhodné i do terénu. Spojení tabletu s řešením digitálního podpisu umožňuje eliminovat papírové předávací protokoly i v náročném prašném prostředí - tam, kde je papír snadno zničitelný a údaje na něm tak nečitelné (staveniště, těžební průmysl), případně ve výrazně znečištěném prostředí (instalatéři, servisní technici při údržbě strojů, potrubí ...).

Firmy mohou profitovat z cizích produktů

Šikovné firmy vědí, jak mohou služby spojené s mobilními telefony využít ve prospěch vlastního zisku, i když v této branži nepodnikají. Uvedu příklad z běžného života. Jedete po městě a máte chuť na kávu, či na malé občerstvení. Baterie vašeho mobilního zařízení vám už hlásí kritické hodnoty blížící se nule a to přesto, že zařízení máte v šetřícím režimu. Jakou kavárnu, či zařízení pro rychlé občerstvení si vyberete? První, které budete mít po ruce nebo půjdete cíleně do takového, které svým zákazníkům umožňuje bezdrátové nabíjení? Myslím, že pro většinu je odpověď na tuto otázku jasná. Při klidném vychutnávání kávy nebo dobrém občerstvení se baterie vašeho mobilu zatím nabije.

Není to však úplně tak jednoduché. Na to, abyste mohli bezdrátové nabíjení využívat, je třeba mít mobilní zařízení, které takovou vlastnost podporuje. Ale to už je další téma.

Zaujala vás možnost eliminace papíru v procesu potvrzování předávacích protokolů, protokolů o provedení servisních prací?