Webinár: Digitálna automatizácia skladovej logistiky

Webinár: Digitálna automatizácia skladovej logistiky

Záznam webinára Česko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory a spoločnosti ANASOFT o možnostiach a spôsoboch digitálnej automatizácie riadenia skladovej logistiky. Stratégie naskladnenia a vychystania zákazníckych objednávok sú demonštrované na prípadovej štúdii zo spoločnosti Dedoles.

Koronakríza pripravila záťažový test logistických procesov predovšetkým v odvetví elektronického obchodu. Následkom núdzových opatrení z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 museli kamenné predajne zatvoriť takmer všetky svoje prevádzky. To sa prejavilo na presune väčšej časti nákupného správania do digitálneho prostredia.

Online obchody a e-shopy nepocítili nápor objednávok len na svojich zákazníckych a objednávkových platformách, ale predovšetkým na svojich skladových a distribučných procesoch. Vzhľadom na množstvo informácií pretekajúcich skladom a logistických operácií potrebných na včasné a správne dodanie zákazníckych objednávok sa už na riadenie skladových a zásobovacích procesov využívajú inteligentné algoritmy.

Inteligentné algoritmy sú súčasťou nových riešení a riadiacich systémov nasadzovaných do skladovej logistiky za účelom:

  • udržania krátkych vychystávacích cyklov, najmä pri vysokoobrátkovom tovare
  • zamedzenia vzniku úzkych hrdiel pri vychystávacích postupoch
  • zvýšenia efektivity jednotlivých logistických operácii
  • zabezpečenia bezchybnosti prípravy, vychystania, kompletizácie a expedície zákazníckych objednávok
  • udržania rovnomerného vyťaženia skladového personálu a manipulačných zariadení
  • zvýšenia pružnosti procesov pri sezónnych špičkách a posilnenia odolnosti dodávok dynamickým riadením priorít a dostupných zdrojov počas núdzových a nečakaných okolností

 

ĎALŠIE WEBINÁRE, KTORÉ BY VÁS MOHLI ZAUJÍMAŤ 

Digitálna výroba 2020: Kolektívna inteligencia v smart výrobe

Ako efektívne optimalizovať a automatizovať logistiku vo výrobe a pri riadení zásob? Aké je praktické využitie kolektívnej inteligencie a digitálnych dvojčiat vo výrobných a logistických procesoch?

Inteligentné zásobovanie pre JIT výrobu

Ako zabezpečiť včasné zásobovanie výrobných liniek a pracovísk správnymi a kvalitatívne nezávadnými komponentami pri stúpajúcej variabilite vyrábaných produktov?

Inteligentné zásobovanie digitálnymi dvojčatami

Prečo je technológia digitálnych dvojčiat významná pre automatizáciu zásobovania? Akú úlohu zohrávajú digitálne dvojčatá v inteligentnom riadení logistiky? Vypočujte si prípadové štúdie z konferencie LOGIN 2019.