Zachrání pátá průmyslová revoluce svět?

25.04.2016

Industry 4.0 - vzájomná komunikace strojůTéma čtvrté průmyslové revoluce je na pořadu dne stále častěji. Objevuje se téměř denně v médiích, ale zabývají se jí i samotné průmyslové podniky. V některých z nich již pozorovat nástup autonomní samoregulace výrobních linek, která je možná díky tomu, že jednotlivé výrobní stroje a zařízení mezi sebou navzájem komunikují.

Taková inovace nespočívá v doplnění dalších řídících jednotek, ale v jejich vzájemném propojení tak, aby vše v podniku dokázalo spolu komunikovat a poskytovat inteligentní podporu pracovníkům.

Víme však dnes s určitostí říci, co nás čeká po čtvrté průmyslové revoluci?

Už nyní vznikají iniciativy a výzvy, které tento další vývoj naznačují. My jsme se s nimi setkali na konferenci technology.future 2016, jejímž posláním bylo ukázat, že to, co ještě před nedávnem bylo snem, je dnes již realitou. Zde jsou hlavní témata, které na konferenci rezonovaly.

Bezdotykové ovládání v průmyslovém prostředí

Toto téma by mohla být zajímavá hlavně pro výrobní podniky, kde při manipulaci s citlivými komponentami je jakékoliv přídavné zařízení v blízkosti možným rizikem poškození komponent, či nástrojů.

Bezdotykové ovládání v průmyslovém prostředí - EMANSTyto podniky stojí často před otázkou: "Jak zaznamenat provedení výrobního úkonu nebo jeho výsledek ve svém specifickém prostředí?"

Společnost ANASOFT představila výrobní MES / MOM systém EMANS, jehož součástí je i netradiční řešení takové situace - bezdotykové ovládání. EMANS využívá Kinect od společnosti Microsoft na rozpoznávání pohybu pracovníka ve výrobě. Kinect je zařízení, které dokáže pomocí pokročilé infra kamery a senzorů sledovat pohyby těla, rozpoznávat výraz tváře, či gesta rukou.

V rámci tohoto řešení Kinect eviduje předem definované gesto rukou na dálku, čili aniž by pracovník musel podjet k monitoru a cokoliv chytat. Nejenže se tím eliminuje riziko poškození výrobků a zvyšuje produktivita, ale firmy také díky získávání dalších informací mají lepší přehled o výrobě a vědí zajistit Traceabilitu - výrobní historii každého vyrobeného komponentu.

Tato výjimečná integrace technologie rozpoznávání objektů, komunikace člověk - stroj i v provedení bez dotykových displejů má však i další možnosti využití. Kromě zmíněného potvrzení ukončení montážního postupu gestem, se dá využít k potvrzení výsledku kontroly, zda při analýze pohybu pracovníků pro optimalizaci ergonomie na pracovišti.

3D simulace a virtualizace výrobního podniku

Dalším zajímavým tématem byla virtuální simulace budoucího výrobního podniku. Využití 3D simulace nabízí možnost modelovat výrobní prostředí a simulovat důsledky různých rozhodnutí. Výsledkem je větší míra důvěry, že navržené řešení je pro organizaci to správné - ještě předtím, než se přistoupí k samotné realizaci změn. 

3D simulace a virtualizace výrobního podnikuUmožňují to technologie se schopností detailně vizualizovat návrhy celých produkčních systémů, včetně pozice součástek ve vztahu k tvarům stroje a sledovat případné kolize.

Simulační nástroje jediným kliknutím dokáží vytvořit celý 3D model založený na původním projektu 2D uspořádání. To přináší poutavější vizualizaci, zejména s použitím moderního rozhraní 3D displeje.

Další inovací, která byla v této oblasti představena, je využití brýlí na virtuální realitu. Po jejich nasazení se procházíte po podniku a vidíte, jak by věci mohly vypadat a fungovat. Tuto myšlenku představila společnost Cognis VR a posunula ji ještě dále. Vytvořili vzdělávací platformu, která je postavena na využití virtuální reality. Díky ní by se žáci mohli vzdělávat pomocí jejich vlastních zážitků, které by je dokázali více zaujmout a zprostředkovali by jim vyšší míru porozumění, než při běžném výkladu pedagoga. Pro učitele by se díky částečné automatizaci vzdělávání tak vytvořil větší prostor pro osobní přístup ke studentům.

3D tisk z netradičních materiálů

3D tisk z netradičních materiálů

Zůstaneme ještě u tématu 3D. Podle nás byla zajímavá i myšlenka 3D tisku, která jako materiál používá kov. Kovové součástky jsou tištěné technologií, kdy je kovový prášek nanášen vrstvu po vrstvě a spojován lokálním roztavením, které se dosahuje působením laserového paprsku. 

V tomto případě nejde jen o prototypovou výrobu, ale tuto technologii pro její efektivnost lze využít i v sériové výrobě. Uplatnění může nalézt například při takových komponentech, jejichž výroba by byla vzhledem k požadovanému tvaru technologicky náročná. Při tisku na 3D tiskárně by takový komponent mohl být vytištěn jako jeden celek bez nutnosti náročného spojování dílčích komponentů.

Bezodpadová výroba - INDUSTRY 5.0?

Pojem recyklace je v současnosti často používán a rozumíme pod ní opětovné využití materiálů, které byly již na nějaký účel použity, čímž se z nich stal odpad. Takto získané materiály se používají buď samostatně, nebo většinou jako příměs při výrobě produktů z primárních surovin, za účelem snížení výrobních nákladů a v některých případech i za účelem zlepšení vlastností samotného produktu.

Společnost IBCSD Lab však představila nový pohled na to, jak nakládat s odpadem ve výrobě. Odpad ve výrobě vnímají jako zbytek suroviny, kterou je možné využít jinak. Takový odpad resp. zbytek z průmyslové výroby, většinou není třeba třídit ani zbavovat kontaminace. Proto je jeho další použití mnohem jednodušší a může ho využít například i přímo jejich producent. Zhodnocení zbytku je tak děláno na úrovni použití této základní suroviny.

Pro lepší pochopení uvedu příklad, který prezentovala společnost IBCSD Lab. Ve výrobním podniku byly komponenty dodávané dodavateli v polystyrénových obalech. S těmito obaly nakládala společnost jako s odpadem. Sama společnost však i své finální výrobky expedovala ve vlastních polystyrénových obalech. V rámci redukce vzniku odpadů se rozhodli, že nebudou na první pohled "polystyrenový odpad" vyhazovat a začali ho vozit jejich dodavateli obalů na zpracování do požadovaného tvaru pro obaly na jejich finální výrobky. 

Takové využití zbytků z výroby směřuje k bezodpadové výrobě. Je to dozajista směr, kterým by se v zájmu zachování větší rovnováhy na Zemi měly podniky v budoucnu vybrat. Je tedy zcela na místě nazvat to jako pátá průmyslová revoluce.

Mohlo by vás také zajímat:

Chcete vědět víc?