Trendy a budoucnost průmyslových podniků

31.08.2015

Ján Minár, časopis Strojírenství / Strojírenství 7-8 / 2015

Akci pod názvem Digitální podnik 2015 již po osmé přineslo mimořádně aktuální otázky směrování a vývoje průmyslu, horké téma budoucnosti podniků a nastupujících změn ve výrobě.

DIGITAL FACTORY 2015Hlavným organizátorem a odborným garantem dvoudenní akce byla žilinská společnost CEIT Group. Budoucnost podniků a výrobních systémů, nová generace v průmyslové automatizaci, co-WORKERY, inteligentní výroba, výzkum a inovace, cesta k Industry 4.0, nejmodernější technologie a řešení se společným jmenovatelem "digitální podnik".

Tyto teze rezonovaly v prezentacích, diskuzích a workshopech, kterých se zúčastnilo 170 odborníků z průmyslových firem a univerzitního prostředí.

 

KONCEPT INDUSTRY 4.0 A DIGITÁLNÍ PODNIK

Nosné myšlence konference prvního dne - konceptu INDUSTRY 4.0 - se prakticky věnovalo až devatenáct odborných přednášek. Úvodní přednáška nastolila téma budoucnosti digitálního podniku, včetně vizionářských předpokladů, kterou přednesl profesor Milan Gregor z CEIT Group. Prezident Svazu automobilového průmyslu SR, profesor Juraj Sinai, vzápětí hovořil o automobilovém průmyslu jako o motoru digitalizace podnikových procesů.

Nechyběly ani zahraniční hosté. Dominic Nguyen z amerického velvyslanectví prezentoval Spojené státy jako digitální velmoc. Privátní sektor ročně investuje do vědy a výzkumu kolem 330 mld. USD, státní sektor přispívá zhruba polovinou této částky. Obrovský rozdíl mezi USA - EU a Slovenskem vidět z podílu HDP na vědu a výzkum: 3% - 1,9% - 0,83%. Pentti Eklund z finského Výzkumného technického centra VTT, přiblížil tamní iniciativy a výzkum související s digitálním podnikem.

Problematiku státní podpory výzkumu a inovací prezentoval Martin Rybář ze společnosti Deloitte. Například v České republice je dodatečný odpočet R & D (věda-výzkum - pozn. red.) Nákladů od základu daně z příjmů ve výši 100 procent s přenosem nároku na tři roky. V roce 2007 využilo této možnosti 574 subjektů, ale již v roce 2012 to bylo 1 029 subjektů. V Litvě je to až 200 procent s tím, že přenos nároku je neomezený ...

DIGITAL FACTORY 2015

Deloitte doporučuje Slovensku dodatečný odpočet výdajů na R & D od základu daně ze současné podpory (odpočet 25 procent) zvýšit alespoň na 100 procent. Dalším nástrojem podpory mohou být "Patent Boxy" - zvýhodněné zdanění z licencí a poplatků podle vzoru například Maďarska, Velké Birtánie a podobně.

Účastníci konference se mohli prostřednictvím prezentace Martina Morháča, ředitele společnosti SOVA Digital, vydat na pomyslnou procházku digitálním podnikem.

Paleta dalších odborných přednášek byla odpoledne paralelně rozdělena do dvou bloků, v rámci kterých představitelé a řídící manažeři významných společností přiblížili konkrétní řešení z praxe průmyslových podniků jako Matador, IPM Solutions, Transcom, Škoda Auto Mladá Boleslav, Siemens, Mesnac, Spinea, Klastr AT + R, Danfoss Power Solutions, JP Plast, Eltek, Uavonic, IPESOFT a v neposlední řadě CEIT Group. Představili využití nástrojů digitálního podniku, způsob, jak vytěžit z vize Industry 4.0 již dnes, jako progresivně řešit problémy a naplnit koncepci digitálního podniku. O tom, že konference nastolila aktuální témata a přinesla množství cenných poznatků, svědčilo nejen množství dotazů adresovaných přednášejícím odborníkům, ale i živé neformální diskuse účastníků akce.

Kromě odborných příspěvků a panelové diskuse konference pravidelně nabízí i prostor na řešení praktických úkolů v podobě workshopů. Ani letos to nebylo jiné, druhý den konference byl vyhrazen právě na prezentaci konkrétních řešení.

AUTOMOTIVE - tahouny TRENDŮ V INOVACÍCH

DIGITAL FACTORY 2015Prezident ZAP SR Juraj Sina v úvodu poznamenal, že ve světě se reálně investuje 103 mld. USD do vědy a výzkumu v automotive a dalších 25,5 mld. v leteckém a obranném průmyslu (údaj za rok 2013 - pozn. red.). Právě v těchto odvětvích se pak se Grupo nejaktuálnější sofistikované výstupy, které využívá i ostatní průmysl. 

Třetími největšími inovátory ve světě jsou právě automobilky, první dvě místa patří medicínskému sektoru a ICT. Novum však je, že výzkumně-vývojové aktivity se stále více přesouvají na dodavatele, a to otevírá šanci i našim zemím. 20. století skončilo integrací automobilu a počítače. Další aplikace a výzvy však nejsou jen otázkou vývoje, ale i reálné dostupnosti určitých surovin. 

Požadavky na výrobce a dodavatele se dnes soustřeďují na akceleraci modifikací a diverzifikaci produkčního portfolia - koncoví výrobci (OEM) zkracují životní cykly svých výrobků a rozšiřují konfigurace automobilů. Jsme svědky průniku automobilů s digitálními technologiemi - integrace hardwaru a softwaru do automobilu představuje dominantní akcelerátor zvýšení funkčnosti. V rámci výrobního procesu se realizuje digitalizace všech operací - řešení pro rychlý vývoj a výrobu s cílem zajistit si konkurenční výhodu. Jak poznamenal Sinai, zavádění digitalizace jednotlivých procesů ve výrobě v automobilkách se dnes uskutečňuje v řídícím softwaru na všech úrovních výrobního procesu, v pohonech, senzorech; a to vše na úkor klasických mechanických součástí.

Koncept Industry 4.0 Industrie 4.0 v automotive, to je inteligentní fabrika (Smart factory), kde je výroba založena na principu digitálního podniku. Taková fabrika může vedle simulování a plánování realizovat efektivní zkracování výrobních časů, pružně reagovat na požadavky zákazníků, dosahovat kvalitu produkce na výstupu, v neposlední řadě dále zlidštění výroby.

DIGITAL FACTORY 2015

Předpokládá to efektivní využívání nových technologií, jako je například 3D tisk, Rapid prototyping, zda Reverzní inženýrství - jako součást digitálního podniku. Když se přeneseme do uživatelské roviny, komunikace při provozu automobilů - aplikace digitálních technik a technologií přináší systémy autonomního provozu automobilu plus asistenční služby pro řidiče, zasíťování automobilů s možností komunikace mezi dvěma automobily navzájem nebo komunikační systémy s externími partnery, například rodina, servis, rychlá zdravotnická pomoc. 

Jedním ze závěrů strategie Industrie 4.0 pro podmínky SR, jak řekl J. Sinai, je možnost vytvoření Centra strategického výzkumu a inovací pro automobilový průmysl - CSVI-AP SR podle vzoru německé Frauenhofer společnosti. Následuje podpora technologií v rámci aplikací digitálního podniku v podmínkách automobilového průmyslu SR. Globalizace automobilové výroby vytváří možnosti aplikace konceptu Industry 4.0 iv podmínkách SR.

WORKSHOPY přitahují

Kromě odborných příspěvků a panelové diskuse konference pravidelně nabízí i prostor na řešení praktických úkolů v podobě workshopů. Ani letos to nebylo jiné - druhý den konference byl vyhrazen právě na prezentace konkrétních řešení. Nejpočetnější skupina účastníků se sešla na workshopu organizovaném skupinou CEIT Group, který byl zaměřen na moderní nástroje pro projektování a optimalizaci výrobních systémů.

Digital factory 2015   Digital factory 2015   Digital factory 2015
Na otázku, jak zrealizovat koncepci digitálního podniku, dal odpověď i další z workshopů. Společnost SCHUNK Intec, která má původ v zemi vzniku iniciativy Industry 4.0 - v Německu, patří k světovým lídrem v oblasti pneumatických a mechatronických lineárních uchopovacích systémů. Jednatel slovenské společnosti František Jantoška s kolegy představili nejaktuálnější řešení, spadající i do konceptu Industry 4.0. Firma má potenciál připravit jakékoli řešení na základě specifikace klienta v různých kombinacích pro výrobu i logistiku. Účastníci tohoto workshopusi mohli "in natura" podívat jednotlivé komponenty, tvořící portfolio z oblasti chapadla. Dnes uchopovací systémy SCHUNK nejsou jen lineárně pohybující se v osách X a Y. Přesvědčili se o tom i účastníci konference, když měli možnost blíže se seznámit s robotickým ramenem se šesti stupni volnosti, označeného jako Powerball Lighweigth Arm LWA 4P, s výměnným uchopovací schopným nosnosti až 6 kg.

Operativní plánování výroby jako klíčová oblast fungování podniku byla tématem workshopu, na kterém společnost SOVA Digital demonstrovala přednosti a uplatnění softwaru, který je nástrojem pro optimalizaci a zvyšování efektivity výroby. Aplikační inženýr Dušan Sutor na margo témata uvedl, že na základě požadavku z výrobní praxe přistoupili na představení tohoto softérového řešení. Operativní plánování je totiž oblast, kde se často rozhoduje o kvalitě a efektivnosti výroby. Manažeři optimalizace výroby stojí často před složitými úkoly. Jejich rozhodnutí proto musí mít všechny atributy kvality. Softwarovým nástrojem v tomto případě je produkt společnosti Siemens Tecnomatix, který dokáže vytvářet simulace návrhů a řešení přímo během chodu firemních procesů. Práce se softwarem je efektivní, pružná a rychlá.

Společnost ANASOFT prezentovala na konferenci již třetí generaci svého MES / MOM systému EMANS, tentokrát jako praktickou ukázku v simulovaném výrobním podniku, kde si účastníci konference mohli vyzkoušet vychystávání součástek ze supermarketu, různé montážní pracoviště, párování komponent, finální montáž či výstupní kontrolu. Komplexní přehled o stavu výroby bylo zároveň možné sledovat na jedné z obrazovek systému se vzdáleným přístupem, takže manažer výrobního podniku může pohodlně sledovat plnění jednotlivých objednávek odkudkoliv, kde je internetové připojení. Zároveň bylo v stánku Anasoftu možné živě spatřit unikátní způsob bezdotykového odhlašování výroby gestem, pomocí kamery Microsoft Kinect. Digitální podnik je koncepcí budoucnosti. Nabízí pronikavé řešení pro projektování a řízení výrobních systémů i pro samotný vývoj produktů. Předstihuje současnost a představuje trendy v novém myšlení.

Rada na závěr: Vyplatí se přijít na akce tohoto druhu!

Článek je uveřejněn se souhlasem autora.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:

Chcete vědět víc?