Snížení nákladů ve výrobě

01.06.2016

Jak na nedostatek kvalifikovaných lidí ve výrobě

Jak prokázaly výsledky průzkumu PwC, téměř polovina výrobních firem má obavy ze stálého tlaku výrobců automobilů na zvyšování produktivity. Firmy trpí nedostatkem kvalifikovaných sil a nedokáží pružně reagovat na zvýšenou poptávku svých odběratelů. A právě nedostupnost kvalifikovaných sil a fluktuace zaměstnanců během zkušebního období má velký dopad na náklady společnosti.

Snížení nákladů na zaškolení - vizualizace pracovních úkonů na pracovišti

Snížení nákladů na zaškolení - vizualizace úkonů - EMANS

Řešením, jak tyto náklady snížit může být použití výrobního informačního softwaru EMANS (MES / MOM), pomocí kterého je možné digitalizované pracovní postupy vizualizovat pro výrobního operátora na terminálech nasazených na jednotlivých montážních pracovištích. Zároveň jsou pro jednotlivé montážní pracoviště vytvářeny pracovní plány, které definují časovou postupnost realizace výroby na zadaných výrobních objednávkách. Taková automatická online distribuce výrobních příkazů a navigace operátorů pomocí obrazovek během celého průběhu výroby umožňuje firmě realizovat výrobu i bez potřebného zdlouhavého zaškolování nových pracovníků. Operátor na lince už totiž nemusí řešit, jaký typ výrobku montuje. Přímo na pracovišti se mu zobrazují všechny potřebné informace, takže bez zdlouhavého zjišťování ví přesně co, kdy a jak má vyrábět.

Efektivní využití času - eliminace zadávání údajů

Kromě samotného množství informací, které informační systém zpřístupní pro operátora, je mnohem důležitější forma prezentace těchto informací. Uživatelské prostředí informačního systému musí být vytvořeno s ohledem na ergonomii a efektivnost využívání. Aby zjišťování informací a zaznamenávání odpisu vykonané práce operátorovi nezabíralo více času, než samotný pracovní výkon.

Eliminace potřeby zadávání úkonů přímo operátorem v EMANS

Proto při implementaci výrobního informačního systému EMANS, vytvořeného společností ANASOFT, klademe důraz na intuitivní a jednoduché ovládání. Každá stránka a dokument, který se má zobrazit ve výrobě, je přizpůsobena požadavkům konkrétního typu výroby a specifickým potřebám zákazníka. Pokud je možné pomocí signálů získaných z výrobních zařízení identifikovat dostatečné údaje o práci operátora, je naší snahou co nejvíce eliminovat potřebu zadávání údajů přímo operátorem.

Online přehled o aktuálním stavu výroby

Na druhé straně je stejně důležitá i informační podpora pro řídící management, pro který je schopnost a rychlost operativní reakce často prioritním problémem. Vedoucí změny, technolog, nebo kvalitář by proto měly mít vždy přehled o aktuálním stavu výroby. Pro tento typ uživatelů jsou v přehledné a jednoduché formě dostupné informace o využití jednotlivých pracovníků, upozornění o vzniku mimořádné situace, či různých odchylek ve výrobním procesu. Na základě těchto informací je řídící pracovník schopen rychle usměrnit své pracovníky, nebo korigovat rozdělení práce.

Tyto formy vizualizace informací mohou významně urychlit proces zapracování nových zaměstnanců, což v dnešní době vysoké fluktuace pracovních sil jistě ocení nejedna výrobní firma. Využití technologických nástrojů, které poskytují trvalou konkurenční výhodu, by proto mělo být zvažováno v každé firmě.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Digitální výroba 2020: Kolektivní inteligence v chytré výrobě | Video

Jak efektivně optimalizovat a automatizovat logistiku ve výrobě a řízení skladu? Jaké je praktické využití kolektivní inteligence a digitálních dvojčat ve výrobních a logistických provozech? 

Anatomie inteligentního průmyslu: Digitalizace a automatizace

Průmyslová revoluce je v plném proudu. Jejím hlavním spouštěčem se tentokrát stal internet, jenž otevřel novou dimenzi digitální transformace vnitropodnikových procesů. Internet již nespájí jen lidi v sociálních sítích, ale i výrobní a přepravní zařízení, materiály, produkty, ale také fyzickou realitu s virtuálním prostředím.

Nová infrastruktura inteligentního průmyslu: Smart Industry a ERP

V rámci podnikových strategií se zmiňuje potřeba adopce a adaptace nových technologií, což vede k nutnosti restrukturalizace etablované hierarchie informačních systémů. V éře kyber-průmyslu a autonomizačních tendencí podniků se proto přehodnocuje také postavení ERP systémů, které se musejí integrovat do nové infrastruktury inteligentního průmyslu.