Největší prostor pro zlepšování ve výrobě je v oblasti produktivity

25.06.2015

Ve dnech 16. a 17. června 2015 se konala konference DIGITÁLNÍ PODNIK 2015. Organizátorem byla skupina CEIT Group, která se věnuje inovacím a výzkumu a týdeník TREND. V rámci prezentačního stánku společnost ANASOFT zrealizovala, na základě dotazníků vyplněných účastníky konference, průzkum o potřebách a nedostatcích ve výrobních podnicích.

INDUSTRY 4.0 ready - EMANS MOM SYSTEM   DIGITAL FACTORY 2015 - EMANS MOM SYSTEM   DIGITAL FACTORY 2015 - EMANS MOM SYSTEM   DIGITAL FACTORY 2015 - EMANS MOM SYSTEM

Výsledek průzkumu poukázal na prostor pro zlepšení především v oblasti produktivity výrobních podniků. Až 75% dotázaných vyjádřilo potřebu zlepšování v této oblasti. Oblast logistiky označilo za problematickou 56% dotázaných, 44% vidělo prostor pro zlepšování v oblasti kvality výroby, 25% v řízení údržby podniků a 15% dotázaných označilo oblast bezpečnosti ve výrobě a dohledatelnosti údajů ke vyrobeným výrobkům.

Další témata, které návštěvníci konference označili jako potenciál pro zlepšování, byly:

  • Dohled nad montážní činností pracovníků
  • Systémovost a nastavení vnitřních procesů
  • Sledování kvality výstupů

Koncepce Digitálního podniku 2015 se dotkla nejdůležitějších otázek strategické linie INDUSTRY 4.0, která určuje budoucí směřování a vývoj průmyslu. Konference nabídla odborné přednášky o nových trendech, vizionářských předpokladech i reálných řešeních digitálního podniku v konkrétních podmínkach firem.

Společnost ANASOFT na konferenci představila již třetí generaci svého MES / MOM systému EMANS, tentokrát jako praktickou ukázku v simulovaném výrobním podniku, kde si účastníci konference mohli vyzkoušet vychystávání součástek ze supermarketu, různé montážní pracoviště, párování komponentů, finální montáž, aneb výstupní kontrolu.

Komplexní přehled o stavu výroby bylo zároveň možné sledovat na jedné z obrazovek systému se vzdáleným přístupem, takže manažer výrobního podniku může pohodlně sledovat plnění jednotlivých objednávek odkudkoliv, kde je internetové připojení. Zároveň bylo na stánku ANASOFTu možné spatřit naživo unikátní způsob bezdotykového odhlašování výroby gestem, pomocí kamery Microsoft Kinect.

Pokud máte zájem dozvědět se více o přínosech řešení EMANS pro váš podnik, kontaktujte nás. Simulaci výroby prostřednictvím EMANS vám rádi představíme přímo ve vašem podniku.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:

Chcete vědět víc?