Když hračky vezmou do rukou dospělí

11.04.2016

Když hračky vezmou do rukou dospělíMuži jsou z Marsu a ženy jsou z Venuše. Takto zjednodušeně se mnohdy vysvětluje rozdílné vnímání věcí mezi pohlavími. Vždyť celé to začíná už v dětství.

Pokud má Kinect a herní konzoli Xbox k dispozici dívka, pravděpodobně ho využije jako svou osobní fitness trenérku, případně jako osobní učitelku tance. Chlapci jsou spíše akčnější a dají přednost něčemu bojovému nebo strategické hře. A jak to vypadá, když hračky vezmou do rukou dospělí?

Když před více než pěti lety Microsoft uvedl na trh Kinect pro herní konzoli Xbox, producenty pravděpodobně, nenapadlo, že toto zařízení bude jednou součástí výrobní linky...

Ovládání výroby gesty - EMANSKinect zde slouží k odsouhlasení výrobních úkonů při manipulaci s citlivými komponenty ve výrobě. Toto využití je zajímavé zvláště v náročném segmentu automotive, kde je v případě jakéhokoliv přídavného zařízení v blízkosti možné riziko poškození komponent či nástrojů.

Právě využití Kinectu umožňuje ovládání výroby na dálku gesty. Tento nový přístup k "tradičnímu" způsobu ovládání montážních linek byl již úspěšně nasazen v Automotive, kde se Kinect využívá na rozpoznávání pohybu pracovníka ve výrobě.

Celý článek si můžete přečíst v ATP Journal 2016/4 (SVK). Nebo si přečtěte další možnosti využití Kinectu ve výrobě.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:

Chcete vědět víc?