S baterkou a po kolenách? Tak se už měřiče nekontrolují

08.12.2015

Kontrola měřičůKolegyňka z vedlejší kanceláře bývá už pravidelně celkem "nahlas rozčarovaná" ze svého muže, který každou sobotu po obědě zapisuje stav teplé vody a plynu. A vlastně asi všeho, co se v bytě spotřebovat dá. 

Všecky čísla pěkně zapisuje do tabulky, a když je náhodou spotřeba o něco vyšší, jako běžný průměr toho období, snaží se vyvodit důsledky. A navíc pravidelně reklamuje vyúčtování, které mu nesedí s jeho notesem… 

My nemusíme zapisovat

My to máme trošku jinak. Můj manžel je sice též takový domácí ekonom, a hlídá si spotřeby energií.  Hlavně teď, když se už ve velkém v bytě topí.

Ale všechno dělá přes internet. Nemusí nic zapisovat, stačí, když se přihlásí na www.poschodech.cz a tam si to všechno najde. 

Žádné zapisování spotřeby s baterkou

Ani náš odpočtář už nenosí žádné archy na zapisování, podpisování, odpisování čísel s baterkou (někdy i chybné). Přijde si jen tak mobilním telefonem, kde má stáhnutou aplikaci a jednoduše čísla zapíše do zadaných „okýnek“ elektronického formuláře.

A potom ještě cvak 

Měřič hned i vyfotí a my tuto fotku potom najdeme na našem www.poschodech.cz. Je to prostě dokonalá kontrola. Pokud je třeba reklamovat vyúčtování, všecko je zdokumentované, není o čem polemizovat. 

Chodí nám to SMSkou

Manžel minule odpočtáři nahlásil e-mail a telefonní číslo a tak mu od té doby všecky odpočty hned naskočí i ve formě sms a e-mailu. 

Na kolena už jen při jiné příležitosti:)

Zmínila jsem se tedy té mojí rozhořčené kolegyňce. Hned se chytila za hlavu, že o tom měla vědět dříve. Ušetřila by si tak každou sobotu manželovo hořekování nad čísly a nemusela by poslouchat ani jeho sténání, že ho bolí kolena při opisovaní měřiče… 

Mobilní aplikace POSCHODECH

Mít odečtené hodnoty a fotografie měřičů, které se ukládají elektronicky přímo do vyúčtování hned po odečtení, má opravdu výhody. Stačí si otevřít svoje www.poschodech.cz.

Vy nemáte svůj účet? Zeptejte se správce vašeho bytu. 

Celý článek si můžete přečíst na portálu o rodině a bydlení: www.rodinka.sk.

MOHLO BY VÁS TAKY ZAJÍMAT:

Aplikace od ANASOFTu pro odečet meřičů se osvědčila

Nový DOMUS se inspiroval Office 2016

Jak si kontrolovat svoje účty za vodu a teplo