Odečtářům už v pyžamu otvírat nemusíte

21.07.2016

Zuzana Špačková, www.rodinka.sk

Ano i ne, technika nás ovládá všude. A přiznejme si, že bez technických vychytávek, které běžně využíváme v domácnosti, si to už ani neumíme představit. Telefonování s obrazem,  robotický vysavač, kuchyňské roboty od výmyslu světa, časovač osvětlení, trouby na pečení nebo přístroje reagující na tlesknutí. To je něco.

Odpočtářům už v pyžamu otvírat nemusíteVývojáři nespí (ani v zimě:)

Dále hledají, vymýšlejí. Vždyť si představte, jaké by to bylo úžasné, kdyby nás už nikdo „neotravoval“ při dveřích například odpisem použité vody, tepla, a všech těch čísel na měřičích v bytě. Stále je něco třeba zapisovat, odepisovat, podepisovat.

A vždy jako na potvoru mám na sobě to medvídkové pyžamo. Vždyť co je komu do toho, které je moje oblíbené! 

Co kdyby už nebyly žádné archy, zapisování čísel cizími pány s baterkou. To by bylo něco. Fikce? 

Jako Hollywoodské sci-fi

Technici se asi nechali inspirovat a vymysleli touch free čtečky pro odpočtáře. Už žádné přikládání nebo focení. 

Odečtář se pěkně prochází po chodbě nebo se projede výtahem a čtečka automaticky načítá zadané údaje. Ještě lepší, když je sběrač na chodbě připojený na internet a zasílá odpočty denně. Nikdo se už nemusí procházet po chodbě nebo běhat výtahem. Ideálně například u bytů, které pronajímáme nebo při imobilních lidech nebo i v případě, kdy jsme dlouhodoběji odcestovaní. 

A máme odečítané hodnoty, které se ukládají elektronicky přímo do vyúčtování hned po odečtu. Všechno se nakonec sejde na webu.

Stačí si otevřít www.poschodoch.cz. Přístupové hesla vám dá váš správce budovy, případně je najdete na vašem vyúčtování nebo novém předpisu zálohových plateb.

Více najdete na portálu www.rodinka.sk.